بحـث
المواضيع الأخيرة
أفضل الأعضاء الموسومين
المواضيع الأكثر شعبية
أفضل الكلمات الدليلية الموسومة
1 | #نعناع |
2 | #ثوم |
3 | #الثوم |
4 | #الكوكسيديا |
5 | #زعتر |
6 | #كوكسيديا |
7 | #اسبيراميسين |
8 | #كركم |
9 | #التنفسية |
المواضيع الأكثر نشاطاً
علاج الكوكسيديا بالاعشاب نوع واحد يقضي عليها نهائيا
الإثنين أغسطس 10, 2020 11:16 am من طرف thepoultrysite
علاج الكوكسيديا بالاعشاب نوع واحد يقضي عليها نهائيا

اقوي انواع العلاج ضد الامراض الطفيلية عند العطار القضاء علي #الكوكسيديا وعلي الديدان وجميع #طفيليات الدواجن كوكسيدا الفراخ …
تعاليق: 1
فوائد النعناع للدواجن
السبت يونيو 13, 2020 2:26 pm من طرف Admin
فوائد النعناع للدواجن

السلام عليكم اليوم نقدم لكم فوائد النعناع للدواجن وجرعاته القياسية وانواع النعناع والكثير من الاسرار في استخدام النعناع سواء للتسمين او للعلاج بالاعشاب للدواجن البيضا …
تعاليق: 0
دور الخميرة في تربية الدواجن ومنافعها
الثلاثاء يوليو 19, 2016 5:32 pm من طرف thepoultrysite
فوائد الخميرة للفراخ البيضاء اضافة الخميرة للدواجن
فوائد الخميرة للكتكوت الابيض الخميره للفراخ البيضاء
فوائد الاسبرين للدجاج
اولا تستخدم كمنشط نمو
فوائد الاسبرين للدجاج
ودى بجرعات 2 ك على الطن طوال …
تعاليق: 5
علاج امراض الدجاج بالاعشاب
السبت يوليو 07, 2018 3:59 pm من طرف thepoultrysite
علاج امراض الدجاج بالاعشاب
جميع وصفات الاعشاب
الاعشاب فى تربية الدواجن
للامانه العلميه
واعتذر عن السهو فى عدم كل ذكر المصادر
د.سيد صبحى
مهندس عاطف عبد الدايم
مركز ابحاث صحة الحيوان
المركز القومى للبحوث
د. سيد جلال
…
واعتذر عن السهو فى عدم كل ذكر المصادر
د.سيد صبحى
مهندس عاطف عبد الدايم
مركز ابحاث صحة الحيوان
المركز القومى للبحوث
د. سيد جلال
…
تعاليق: 0
هل يسبب العسل الاسود زيادة في مرض الكوكسيديا
الثلاثاء يونيو 26, 2018 3:49 pm من طرف thepoultrysite
هل يسبب العسل الاسود زيادة في مرض الكوكسيديا
هل يتسبب العسل فى زيادة إحتمالية حدوث الكوكسيديا ؟
-----------------
مفيش اى علاقة او اى تاثير للعسل الاسود على الكوكسيديا
العسل الاسود فوايدة كتيرة جدا فى مجال الدواجن وخاصة …
تعاليق: 0
طريقة خلط الأعشاب علي العلف الجاهز في تسمين الدواجن
الأربعاء مايو 23, 2018 4:05 am من طرف thepoultrysite
طريقة خلط الأعشاب علي العلف الجاهز في تسمين الدواجن
للناس اللى بتاكل علف جاهز وعاوزين طريقة خلط الأعشاب عليها طريقة مبسطة لاضافة الخلطات العشبية اللى بنكتبها على العلف المحبب او الجاهز Fattening of poultry .
هتجيب كل عنصر من …
تعاليق: 0
إستخدام مسحوق الكركم والثوم
الخميس يوليو 14, 2016 4:09 pm من طرف thepoultrysite
إستخدام مسحوق الكركم والثوم
الفائدة ( رفع المناعة وزيادة معدل التحويل وزيادة الخملات.. فالثوم مطهر للمعده - وايضا لعلاج السموم - طارد للدود - مساعد على الهضم ومشاكله - والقضاء على اغلب فيروسات الامراض للطيور - منشط عام - …
تعاليق: 1
فوائد الكركم للكتاكيت
الأربعاء مارس 21, 2018 5:45 am من طرف thepoultrysite
تأثير إضافة الكركم علي أداء دجاج اللاحم
فوائد الكركم للكتاكيت فوائد الكركم للدواجن
لزيادة أوزان دجاج اللاحم وتقليل عمر الدورة إلي أقل حد ممكن تجنبا لمشاكل العمر الكبير ومخاطره.
- الهدف من الدراسة :- هو معرفة مدي تأثير …
تعاليق: 0
علاج الاسهال الابيض عند الدواجن بالاعشاب
الثلاثاء مارس 20, 2018 6:42 am من طرف thepoultrysite
علاج الاسهال الابيض عند الدواجن بالاعشاب
مخرجات الدواجن عبارة عن جزء بنى غامق متغطى بغطاء ابيض الابيض دا اليويك اسيد
والبنى الغامق دا نتيجة شوية حاجات مع بعض علشان الناس تركز معانا فى الحتة دى
البنى عبارة عن نواتج هضم …
تعاليق: 0
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر لا أحد
أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 39 بتاريخ الإثنين يناير 01, 2007 4:27 am
التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
التراكيب العلفية المختلفة بناء على رغبة الاعضاء
للفراخ والبط
متنوعة وباكثر من نوع
يا رب تكون مفيدة للاخوة الاعضاء
اولا
تركيبة علف بجلوتين
البادى نامى ناهى
ذرة 590 ك 620 658
الصويا 44% 325 286 261
جلوتين 40 30 20
دهن جاف 10 20 25
بريمكس تسمين 3 3 3
ملح طعام 4 4 4
مثيونين 1 1 1
مسحوق عظم 27 28 30
تركيبة علف بمركزات
بادى نامى ناهى
ذرة 630 675 705
صويا 270 280 280
مركزات 100 40 --
بريمكس -- 3 3
مثيونين -- 2 3
زيت -- -- 5
تركيب علف نباتى
بادى نامى ناهى
ذرة 480 467 538
صويا 44% 410 394 329
مثيونين 2.7 2.6 2.2
لايسين 0.4 0.4 0.9
مسحوق عظم 13 12 13
ثنائى فوسفات كالسيوم 20 20 17.5
بريمكس تسمين 3 3 3
ملح 1.6 1.6 1.6
زيت 63.3 94.4 89.8
كولين كلوريد50% 2.5 2 2
بيكربونات 3 3 3
تركيبات خاصة بالبط
المسكوفى
بادى ناهى
ذرة 630 680
صويا 44 285 220
جلوتين 42 50
داى كالسيوم 18 18
جير 11 10
مثيونين 1 1
لايسين 1 1
زيت 6 13
بريمكس بط 3 3
ملح 4 4
مضد سموم 1 1
#بط مولارد
بادى ناهى
#ذرة 613 670
#صويا 280 210
داى #كالسيوم 17 17
#جير 11 10
#ميثيونين 1 1
#لايسين 1 1
#زيت 20 30
#بريمكس بط 3 3
#ملح 4 4
#مضاد سموم 1 1
جمبع تراكيب الفراخ لابد من اضافة مضاد سموم جيد ويفضل بيولوجى
مع مضاد كوكسيديا جيد وبفضل تغيرة 3 مرات فى الدورة
منشط نمو ويفضل زنك باستراسين او لينكوميكس
و5 ك ثوم
5 ك خميرة
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
للفراخ والبط
متنوعة وباكثر من نوع
يا رب تكون مفيدة للاخوة الاعضاء
اولا
تركيبة علف بجلوتين
البادى نامى ناهى
ذرة 590 ك 620 658
الصويا 44% 325 286 261
جلوتين 40 30 20
دهن جاف 10 20 25
بريمكس تسمين 3 3 3
ملح طعام 4 4 4
مثيونين 1 1 1
مسحوق عظم 27 28 30
تركيبة علف بمركزات
بادى نامى ناهى
ذرة 630 675 705
صويا 270 280 280
مركزات 100 40 --
بريمكس -- 3 3
مثيونين -- 2 3
زيت -- -- 5
تركيب علف نباتى
بادى نامى ناهى
ذرة 480 467 538
صويا 44% 410 394 329
مثيونين 2.7 2.6 2.2
لايسين 0.4 0.4 0.9
مسحوق عظم 13 12 13
ثنائى فوسفات كالسيوم 20 20 17.5
بريمكس تسمين 3 3 3
ملح 1.6 1.6 1.6
زيت 63.3 94.4 89.8
كولين كلوريد50% 2.5 2 2
بيكربونات 3 3 3
تركيبات خاصة بالبط
المسكوفى
بادى ناهى
ذرة 630 680
صويا 44 285 220
جلوتين 42 50
داى كالسيوم 18 18
جير 11 10
مثيونين 1 1
لايسين 1 1
زيت 6 13
بريمكس بط 3 3
ملح 4 4
مضد سموم 1 1
#بط مولارد
بادى ناهى
#ذرة 613 670
#صويا 280 210
داى #كالسيوم 17 17
#جير 11 10
#ميثيونين 1 1
#لايسين 1 1
#زيت 20 30
#بريمكس بط 3 3
#ملح 4 4
#مضاد سموم 1 1
جمبع تراكيب الفراخ لابد من اضافة مضاد سموم جيد ويفضل بيولوجى
مع مضاد كوكسيديا جيد وبفضل تغيرة 3 مرات فى الدورة
منشط نمو ويفضل زنك باستراسين او لينكوميكس
و5 ك ثوم
5 ك خميرة
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
thepoultrysite- عدد المساهمات : 559
نقاط : 3109
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016
رد: التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
تركيبة علف تسمين
وكيفية حساب الطاقة والبروتين فيها
احد التركيبات
((للحصول على باقى التركيبات سواء تسمين او بياض او امهات ادخل على جروب ملتقى مربى الدواجن فى العالم العربى م عاطف وهاتهم من مربع البحث ))
ذرة 576 كيلو
صويا (44%) 287 كيلو
مركزات 100 كيلو
ميثيونين 1.1 كيلو
زيت صويا 30 كيلو
مسحوق عظم 5 كيلو
ملح طعام 2 كيلو
حساب نسبة البروتين
كمية الذرة الموجودة فى العليقة * نسبة البروتين الموجود بالذرة /1طن علف
= (576*8.9)/100 = 5.12%
نسبة البروتين فى الصويا 287 * 44 /1000 = 12.62%
نسبة البروتين فى المركز 100 * 52 / 1000 = 5.2%
نسبة البرتين فى مسحوق العظم 5*5.9 / 1000 = 0.02 %
الاجمالى = 22.96
حساب نسبة الطاقة
بنفس الكيفية السابقة
نسبة الطاقة فى المكون العلفى = كمية المكون فى العليقة * نسبة الطاقة فى المكون دا / 1000 ( او طن علف)
نسبة الطاقة فى الذرة = 576 *3366 / 1000 =1938.8
نسبة الطاقة فى الصويا = 287 * 2240 / 1000 = 642.8
نسبة الطاقة فى المركزات = 100 * 2750 / 1000 = 275
نسبة الطاقة فى الزيت = 30 * 8890 / 1000 = 266.7
الاجمالى = = 3123.3
نسبة الطاقة للبروتين
هى كل 1% من البروتين بيكون عاوز كام كيلو كالوى من الطاقة لهضمة وتمثيلة وبتكون لها اعتبارات معينة علشان يكون العلف موزون ويكون كل جزء من العلف لة اهميتة
وفى المثال السابق بتكون
كمية الطاقة فى العلف / نسبة البروتين
3123.3 / 22.96 = 136
يعنى كل 1% بروتين محتاج 136 ك كالوى طاقة لهضمة
باقى نسب المكونات بتحسب بنفس الطريقة
*ميثيونين
*لايسين
*كالسيوم
*بوتاسيوم
*صوديوم
وتقريبا دول اهم العناصر المهمة فى الحسابات
نرجو ان يكون البوست لبى اهتمام وطموح الاخوة اللى طلبو تركيبة العلف وكيفية حسابه
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
وكيفية حساب الطاقة والبروتين فيها
احد التركيبات
((للحصول على باقى التركيبات سواء تسمين او بياض او امهات ادخل على جروب ملتقى مربى الدواجن فى العالم العربى م عاطف وهاتهم من مربع البحث ))
ذرة 576 كيلو
صويا (44%) 287 كيلو
مركزات 100 كيلو
ميثيونين 1.1 كيلو
زيت صويا 30 كيلو
مسحوق عظم 5 كيلو
ملح طعام 2 كيلو
حساب نسبة البروتين
كمية الذرة الموجودة فى العليقة * نسبة البروتين الموجود بالذرة /1طن علف
= (576*8.9)/100 = 5.12%
نسبة البروتين فى الصويا 287 * 44 /1000 = 12.62%
نسبة البروتين فى المركز 100 * 52 / 1000 = 5.2%
نسبة البرتين فى مسحوق العظم 5*5.9 / 1000 = 0.02 %
الاجمالى = 22.96
حساب نسبة الطاقة
بنفس الكيفية السابقة
نسبة الطاقة فى المكون العلفى = كمية المكون فى العليقة * نسبة الطاقة فى المكون دا / 1000 ( او طن علف)
نسبة الطاقة فى الذرة = 576 *3366 / 1000 =1938.8
نسبة الطاقة فى الصويا = 287 * 2240 / 1000 = 642.8
نسبة الطاقة فى المركزات = 100 * 2750 / 1000 = 275
نسبة الطاقة فى الزيت = 30 * 8890 / 1000 = 266.7
الاجمالى = = 3123.3
نسبة الطاقة للبروتين
هى كل 1% من البروتين بيكون عاوز كام كيلو كالوى من الطاقة لهضمة وتمثيلة وبتكون لها اعتبارات معينة علشان يكون العلف موزون ويكون كل جزء من العلف لة اهميتة
وفى المثال السابق بتكون
كمية الطاقة فى العلف / نسبة البروتين
3123.3 / 22.96 = 136
يعنى كل 1% بروتين محتاج 136 ك كالوى طاقة لهضمة
باقى نسب المكونات بتحسب بنفس الطريقة
*ميثيونين
*لايسين
*كالسيوم
*بوتاسيوم
*صوديوم
وتقريبا دول اهم العناصر المهمة فى الحسابات
نرجو ان يكون البوست لبى اهتمام وطموح الاخوة اللى طلبو تركيبة العلف وكيفية حسابه
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
thepoultrysite- عدد المساهمات : 559
نقاط : 3109
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016
Salwaesmaeel يعجبه هذا الموضوع
رد: التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
الكوب
عليقة نباتى
بادى -- نامى -- ناهى
ذرة 444 -- 541 -- 567
صويا 44% 442 -- 356 -- 329
زيت 75.4 -- 66 -- 69
ميثيونين 2.6 -- 2.9 -- 2.66
بريمكس تسمين 3 - 3 - 3
بيكربونات صوديوم 2 - 1 - 1
جير 12 - 12 - 11.34
ملح 3 - 2.82 - 3
ثنائى فو كال 16 - 15 - 14
ليسين صفر - 0.28 - صفر
التحليل
بروتين 23 -- 20 - 19
طاقة 3150 - 3200 -- 3250
عليقة للكوب بجلوتين
بادى -- نامى - ناهى
ذرة 486.13 -- 547.81 - 579.58
صويا 364 -- 325 -- 280
زيت 58 - 57 - 55.5
جلوتين 50 - 34 - 50
ميثيونين 2.07 - 2.32 - 1.85
بريمكس 3 - 3 - 3
بيكربونات صوديوم 3 - 1 - 1.5
جير 11 - 11 - 11
ملح 2.4 - 2.9 - 2.5
ثنائى فو كال 19 - 15 - 14
ليسين 1.4 - 0.97 - 1.07
التحليل
البروتين 23 - 20 - 19
طاقة 3150 - 3200 - 3250
عليقة للهبرد والايزا هبرد (( حيوانى ))
بادى - نامى - ناهى
ذرة 546.1 - 619.5 - 650.2
صويا 335 - 277 - 253
مسحوق سمك 72% 55 - 40 - 30
ثنائى فو كال 16 - 15 - 15
جير 10 - 11 - 12
ملح 3 -3 - 3.5
بريمكس تسمين 3 - 3 - 3
ميثيونين 1.6 - 1.2- 1
زيت 30 - 30 - 32
ليسين 0.3 - 0.3 - 0.3
التحليل
بروتين 23 - 20 - 18.5
طاقة 3000 - 3100 - 3150
عليقة هبرد بكل انواعة نباتى
بادى - نامى - ناهى
ذرة 466.4 - 562.7 - 592.1
صويا 432 - 345 - 305
داى كالسيوم فو 16.5 - 17.5 - 17.5
جير 11.5 - 10.5 - 11
ملح 2.7 - 2.7 - 2.7
برييمكس 3 - 3 - 3
ميثيونين 1.6 - 1.3 - 1.2
لايسين صفر - صفر - 0.2
بيكربونات صوديوم 2.3 - 2.3 - 2.3
زيت 64 - 55- 65
التحليل
بروتين 23 - 20 - 18.5
طاقة 300 - 3100 - 3150
عليقة افيان
بادى - نامى - ناهى
ذرة 565 - 571 - 649
صويا 302 - 280 - 207
مركزات 100 - 100 - 100
زيت 27 - 44 - 39
جير 3 - 2 - 2
ملح 1 - 1 - 1
بيكربونات صوديوم 2 - 2 - 1
ميثيونين صفر - صفر - 0.7
ليسين صفر - صفر - 0.3
التحليل
بروتين 22.4 - 21.5 - 19
طاقة 3032 - 3146 - 3206
اتمنى نكون المرة دى اكثر تخصصية ويكون بوست مفيد
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
عليقة نباتى
بادى -- نامى -- ناهى
ذرة 444 -- 541 -- 567
صويا 44% 442 -- 356 -- 329
زيت 75.4 -- 66 -- 69
ميثيونين 2.6 -- 2.9 -- 2.66
بريمكس تسمين 3 - 3 - 3
بيكربونات صوديوم 2 - 1 - 1
جير 12 - 12 - 11.34
ملح 3 - 2.82 - 3
ثنائى فو كال 16 - 15 - 14
ليسين صفر - 0.28 - صفر
التحليل
بروتين 23 -- 20 - 19
طاقة 3150 - 3200 -- 3250
عليقة للكوب بجلوتين
بادى -- نامى - ناهى
ذرة 486.13 -- 547.81 - 579.58
صويا 364 -- 325 -- 280
زيت 58 - 57 - 55.5
جلوتين 50 - 34 - 50
ميثيونين 2.07 - 2.32 - 1.85
بريمكس 3 - 3 - 3
بيكربونات صوديوم 3 - 1 - 1.5
جير 11 - 11 - 11
ملح 2.4 - 2.9 - 2.5
ثنائى فو كال 19 - 15 - 14
ليسين 1.4 - 0.97 - 1.07
التحليل
البروتين 23 - 20 - 19
طاقة 3150 - 3200 - 3250
عليقة للهبرد والايزا هبرد (( حيوانى ))
بادى - نامى - ناهى
ذرة 546.1 - 619.5 - 650.2
صويا 335 - 277 - 253
مسحوق سمك 72% 55 - 40 - 30
ثنائى فو كال 16 - 15 - 15
جير 10 - 11 - 12
ملح 3 -3 - 3.5
بريمكس تسمين 3 - 3 - 3
ميثيونين 1.6 - 1.2- 1
زيت 30 - 30 - 32
ليسين 0.3 - 0.3 - 0.3
التحليل
بروتين 23 - 20 - 18.5
طاقة 3000 - 3100 - 3150
عليقة هبرد بكل انواعة نباتى
بادى - نامى - ناهى
ذرة 466.4 - 562.7 - 592.1
صويا 432 - 345 - 305
داى كالسيوم فو 16.5 - 17.5 - 17.5
جير 11.5 - 10.5 - 11
ملح 2.7 - 2.7 - 2.7
برييمكس 3 - 3 - 3
ميثيونين 1.6 - 1.3 - 1.2
لايسين صفر - صفر - 0.2
بيكربونات صوديوم 2.3 - 2.3 - 2.3
زيت 64 - 55- 65
التحليل
بروتين 23 - 20 - 18.5
طاقة 300 - 3100 - 3150
عليقة افيان
بادى - نامى - ناهى
ذرة 565 - 571 - 649
صويا 302 - 280 - 207
مركزات 100 - 100 - 100
زيت 27 - 44 - 39
جير 3 - 2 - 2
ملح 1 - 1 - 1
بيكربونات صوديوم 2 - 2 - 1
ميثيونين صفر - صفر - 0.7
ليسين صفر - صفر - 0.3
التحليل
بروتين 22.4 - 21.5 - 19
طاقة 3032 - 3146 - 3206
اتمنى نكون المرة دى اكثر تخصصية ويكون بوست مفيد
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
thepoultrysite- عدد المساهمات : 559
نقاط : 3109
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016
رد: التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
تركيبة علف تسمين
وكيفية حساب الطاقة والبروتين فيها
ذرة 576 كيلو
صويا (44%) 287 كيلو
مركزات 100 كيلو
ميثيونين 1.1 كيلو
زيت صويا 30 كيلو
مسحوق عظم 5 كيلو
ملح طعام 2 كيلو
حساب نسبة البروتين
كمية الذرة الموجودة فى العليقة * نسبة البروتين الموجود بالذرة /1طن علف
= (576*8.9)/100 = 5.12%
نسبة البروتين فى الصويا 287 * 44 /1000 = 12.62%
نسبة البروتين فى المركز 100 * 52 / 1000 = 5.2%
نسبة البرتين فى مسحوق العظم 5*5.9 / 1000 = 0.02 %
الاجمالى = 22.96
حساب نسبة الطاقة
بنفس الكيفية السابقة
نسبة الطاقة فى المكون العلفى = كمية المكون فى العليقة * نسبة الطاقة فى المكون دا / 1000 ( او طن علف)
نسبة الطاقة فى الذرة = 576 *3366 / 1000 =1938.8
نسبة الطاقة فى الصويا = 287 * 2240 / 1000 = 642.8
نسبة الطاقة فى المركزات = 100 * 2750 / 1000 = 275
نسبة الطاقة فى الزيت = 30 * 8890 / 1000 = 266.7
الاجمالى = = 3123.3
نسبة الطاقة للبروتين
هى كل 1% من البروتين بيكون عاوز كام كيلو كالوى من الطاقة لهضمة وتمثيلة وبتكون لها اعتبارات معينة علشان يكون العلف موزون ويكون كل جزء من العلف لة اهميتة
وفى المثال السابق بتكون
كمية الطاقة فى العلف / نسبة البروتين
3123.3 / 22.96 = 136
يعنى كل 1% بروتين محتاج 136 ك كالوى طاقة لهضمة
باقى نسب المكونات بتحسب بنفس الطريقة
*ميثيونين
*لايسين
*كالسيوم
*بوتاسيوم
*صوديوم
وتقريبا دول اهم العناصر المهمة فى الحسابات
نرجو ان يكون البوست لبى اهتمام وطموح الاخوة اللى طلبو تركيبة العلف وكيفية حسابها
مع تحياتى وشكرا
وكيفية حساب الطاقة والبروتين فيها
ذرة 576 كيلو
صويا (44%) 287 كيلو
مركزات 100 كيلو
ميثيونين 1.1 كيلو
زيت صويا 30 كيلو
مسحوق عظم 5 كيلو
ملح طعام 2 كيلو
حساب نسبة البروتين
كمية الذرة الموجودة فى العليقة * نسبة البروتين الموجود بالذرة /1طن علف
= (576*8.9)/100 = 5.12%
نسبة البروتين فى الصويا 287 * 44 /1000 = 12.62%
نسبة البروتين فى المركز 100 * 52 / 1000 = 5.2%
نسبة البرتين فى مسحوق العظم 5*5.9 / 1000 = 0.02 %
الاجمالى = 22.96
حساب نسبة الطاقة
بنفس الكيفية السابقة
نسبة الطاقة فى المكون العلفى = كمية المكون فى العليقة * نسبة الطاقة فى المكون دا / 1000 ( او طن علف)
نسبة الطاقة فى الذرة = 576 *3366 / 1000 =1938.8
نسبة الطاقة فى الصويا = 287 * 2240 / 1000 = 642.8
نسبة الطاقة فى المركزات = 100 * 2750 / 1000 = 275
نسبة الطاقة فى الزيت = 30 * 8890 / 1000 = 266.7
الاجمالى = = 3123.3
نسبة الطاقة للبروتين
هى كل 1% من البروتين بيكون عاوز كام كيلو كالوى من الطاقة لهضمة وتمثيلة وبتكون لها اعتبارات معينة علشان يكون العلف موزون ويكون كل جزء من العلف لة اهميتة
وفى المثال السابق بتكون
كمية الطاقة فى العلف / نسبة البروتين
3123.3 / 22.96 = 136
يعنى كل 1% بروتين محتاج 136 ك كالوى طاقة لهضمة
باقى نسب المكونات بتحسب بنفس الطريقة
*ميثيونين
*لايسين
*كالسيوم
*بوتاسيوم
*صوديوم
وتقريبا دول اهم العناصر المهمة فى الحسابات
نرجو ان يكون البوست لبى اهتمام وطموح الاخوة اللى طلبو تركيبة العلف وكيفية حسابها
مع تحياتى وشكرا
thepoultrysite- عدد المساهمات : 559
نقاط : 3109
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016
رد: التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
اقتراح يا جماعة وبامر الله هيكون خير
الخلطة دى على طن علف
بس علف تصنيع مش محبب علشان كفاءة الخلط
3ك كركم
4 ك ثوم
4 ك نعناع ناشف
3 ك زعتر
من اول يوم فى الدورة الى اخرها
الاستقابل فى المية هيكون على سقوة عسل اسود بمعدل 5 جرام على اللتر
و7 جرام خميرة على اللتر سوقة اخرى
الكلام دا اول اسبوع كامل
التحصينات فقط نيوكاسل ميت عمر يوم
ورش كولون عمر يوم
وعمر 11 يوم جمبورو عترة متوسطة
وعلى 17 يوم تقطير كولون
فقط
بدون اى ادوية
ولا تحصينات اخرى
لو ظهر كوكسيديا حط جرعة فى اخر العشرينات وام لك تظهر خير وتقريبا مش هتظهر
جربها ووحتى لو فى 1000 طير
وبعدها ثق انك مش هتشتغل بادوية تانى
ودا تانى بوست عن تحسين الطعم للطير
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
الخلطة دى على طن علف
بس علف تصنيع مش محبب علشان كفاءة الخلط
3ك كركم
4 ك ثوم
4 ك نعناع ناشف
3 ك زعتر
من اول يوم فى الدورة الى اخرها
الاستقابل فى المية هيكون على سقوة عسل اسود بمعدل 5 جرام على اللتر
و7 جرام خميرة على اللتر سوقة اخرى
الكلام دا اول اسبوع كامل
التحصينات فقط نيوكاسل ميت عمر يوم
ورش كولون عمر يوم
وعمر 11 يوم جمبورو عترة متوسطة
وعلى 17 يوم تقطير كولون
فقط
بدون اى ادوية
ولا تحصينات اخرى
لو ظهر كوكسيديا حط جرعة فى اخر العشرينات وام لك تظهر خير وتقريبا مش هتظهر
جربها ووحتى لو فى 1000 طير
وبعدها ثق انك مش هتشتغل بادوية تانى
ودا تانى بوست عن تحسين الطعم للطير
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
thepoultrysite- عدد المساهمات : 559
نقاط : 3109
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016
Salwaesmaeel يعجبه هذا الموضوع
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
» علاج الكوكسيديا بالاعشاب نوع واحد يقضي عليها نهائيا
» الاجهاد الحراري في الدواجن - اعراض الاجهاد الحراري في الدواجن
» علاج الاسهال البنى فى الدواجن البيضاء
» اسهال بنى غامق في الدواجن
» فوائد النعناع للدواجن
» دور الخميرة في تربية الدواجن ومنافعها
» علاج نقص الكالسيوم عند البط
» علاج الاسهال عند الفراخ البيضاء عمر اسبوع