بحـث
المواضيع الأخيرة
أفضل الأعضاء الموسومين
لا يوجد مستخدم |
المواضيع الأكثر شعبية
أفضل الكلمات الدليلية الموسومة
1 | #نعناع |
2 | #ثوم |
3 | #الكوكسيديا |
4 | #زعتر |
5 | #الثوم |
6 | #كوكسيديا |
7 | #اسبيراميسين |
8 | #التنفسية |
9 | #كركم |
المواضيع الأكثر نشاطاً
فوائد النعناع للدواجن
السبت يونيو 13, 2020 2:26 pm من طرف Admin
فوائد النعناع للدواجن

السلام عليكم اليوم نقدم لكم فوائد النعناع للدواجن وجرعاته القياسية وانواع النعناع والكثير من الاسرار في استخدام النعناع سواء للتسمين او للعلاج بالاعشاب للدواجن البيضا …
تعاليق: 2
فوائد الخميرة للفراخ البيضاء + طريقة وضع الخميرة للدجاج والكتاكيت - الخميرة للصيصان
السبت أكتوبر 21, 2017 2:10 am من طرف thepoultrysite
فوائد الخميرة للفراخ البيضاء
اضافة الخميرة وطريقة استعمالها فى مجال الدواجن
نزلنا بوستات كتير عن الخميرة وفوايدها وجرعاتها اللى تتراوح من 2 جرام على اللتر الى 7 جرام على اللتر
وقلنا ان كمنشط نمو لة جرعة 2 جرام على اللتر
…
تعاليق: 3
أعشاب لصحة الجهاز التنفسي للدجاج
السبت ديسمبر 10, 2022 3:08 pm من طرف thepoultrysite
أعشاب لصحة الجهاز التنفسي للدجاج
رَيحان
بلسم النحل
الشبت
إشنسا
ثوم
كاشم
نعناع
الكبوسين أبو خنجر
مردقوش
بتلات الورد
إكليل الجبل
الزعتر (في الصورة أدناه)
يارو
تعاليق: 3
أعشاب لصحة الجهاز الهضمي للدجاج
السبت ديسمبر 10, 2022 3:05 pm من طرف thepoultrysite
أعشاب لصحة الجهاز الهضمي للدجاج
رَيحان
الثوم المعمر
الهندباء
الشبت
نعناع
مردقوش
البقدونس (في الصورة أدناه)
إكليل الجبل
تعاليق: 1
أعشاب مضادة للفيروسات وتعزز الجهاز المناعى وصفات الاعشاب في تربية الدجاج
الثلاثاء مارس 20, 2018 6:29 am من طرف thepoultrysite
أعشاب مضادة للفيروسات وتعزز الجهاز المناعى وصفات الاعشاب في تربية الدجاج
هنتذكر دور الاعشاب فى تجنب اضرار الفيروسات
ومن خلال بعض التجارب الحقلية السابقة مع بعض الاعشاب وفوايدها
وبعض الاعشاب الاخرى اللى لم تجرب على …
تعاليق: 2
علاج الخنفرة عند الفراخ البيضاء بالاعشاب
السبت يناير 08, 2022 5:36 pm من طرف thepoultrysite
علاج الخنفرة عند الفراخ البيضاء بالاعشاب
الخنفره هي نوع برد يصيب الفراخ ،. فما هو #الخنفرة و ما هو علاجه بالاعشاب ؟
طريقة علاج الدواجن والكتاكيت المصابة بالبرد بطريقة طبيعية بالأعشاب
علاج #الطشمة عند الدواجن …
تعاليق: 2
الهندباء للدواجن البيضاء
السبت ديسمبر 10, 2022 3:27 pm من طرف thepoultrysite
الهندباء للدواجن البيضاء
الفوائد: مقوي للصحة العامة ، مدر للبول يحسن صحة الكلى والكبد ، منشط ، غني بالكالسيوم لقشر البيض القوي ، مضاد للأكسدة ، مضاد للالتهابات يساعد على تخفيف الآلام ، يساعد في الهضم ، يساهم في صفار …
تعاليق: 1
الكزبرة للدواجن البيضاء
السبت ديسمبر 10, 2022 3:24 pm من طرف thepoultrysite
الكزبرة للدواجن البيضاء
الفوائد: مضاد للأكسدة ، مضاد للفطريات ، يبني عظام قوية ، غني بفيتامين أ للرؤية وفيتامين ك لتخثر الدم.
طريقة الاستخدام: جفف وأضف إلى العلف اليومي أو العلف الطازج.
تعاليق: 1
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 2 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 2 زائر لا أحد
أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 39 بتاريخ الإثنين يناير 01, 2007 4:27 am
التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
صفحة 1 من اصل 1
التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
التراكيب العلفية المختلفة بناء على رغبة الاعضاء
للفراخ والبط
متنوعة وباكثر من نوع
يا رب تكون مفيدة للاخوة الاعضاء
اولا
تركيبة علف بجلوتين
البادى نامى ناهى
ذرة 590 ك 620 658
الصويا 44% 325 286 261
جلوتين 40 30 20
دهن جاف 10 20 25
بريمكس تسمين 3 3 3
ملح طعام 4 4 4
مثيونين 1 1 1
مسحوق عظم 27 28 30
تركيبة علف بمركزات
بادى نامى ناهى
ذرة 630 675 705
صويا 270 280 280
مركزات 100 40 --
بريمكس -- 3 3
مثيونين -- 2 3
زيت -- -- 5
تركيب علف نباتى
بادى نامى ناهى
ذرة 480 467 538
صويا 44% 410 394 329
مثيونين 2.7 2.6 2.2
لايسين 0.4 0.4 0.9
مسحوق عظم 13 12 13
ثنائى فوسفات كالسيوم 20 20 17.5
بريمكس تسمين 3 3 3
ملح 1.6 1.6 1.6
زيت 63.3 94.4 89.8
كولين كلوريد50% 2.5 2 2
بيكربونات 3 3 3
تركيبات خاصة بالبط
المسكوفى
بادى ناهى
ذرة 630 680
صويا 44 285 220
جلوتين 42 50
داى كالسيوم 18 18
جير 11 10
مثيونين 1 1
لايسين 1 1
زيت 6 13
بريمكس بط 3 3
ملح 4 4
مضد سموم 1 1
#بط مولارد
بادى ناهى
#ذرة 613 670
#صويا 280 210
داى #كالسيوم 17 17
#جير 11 10
#ميثيونين 1 1
#لايسين 1 1
#زيت 20 30
#بريمكس بط 3 3
#ملح 4 4
#مضاد سموم 1 1
جمبع تراكيب الفراخ لابد من اضافة مضاد سموم جيد ويفضل بيولوجى
مع مضاد كوكسيديا جيد وبفضل تغيرة 3 مرات فى الدورة
منشط نمو ويفضل زنك باستراسين او لينكوميكس
و5 ك ثوم
5 ك خميرة
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
للفراخ والبط
متنوعة وباكثر من نوع
يا رب تكون مفيدة للاخوة الاعضاء
اولا
تركيبة علف بجلوتين
البادى نامى ناهى
ذرة 590 ك 620 658
الصويا 44% 325 286 261
جلوتين 40 30 20
دهن جاف 10 20 25
بريمكس تسمين 3 3 3
ملح طعام 4 4 4
مثيونين 1 1 1
مسحوق عظم 27 28 30
تركيبة علف بمركزات
بادى نامى ناهى
ذرة 630 675 705
صويا 270 280 280
مركزات 100 40 --
بريمكس -- 3 3
مثيونين -- 2 3
زيت -- -- 5
تركيب علف نباتى
بادى نامى ناهى
ذرة 480 467 538
صويا 44% 410 394 329
مثيونين 2.7 2.6 2.2
لايسين 0.4 0.4 0.9
مسحوق عظم 13 12 13
ثنائى فوسفات كالسيوم 20 20 17.5
بريمكس تسمين 3 3 3
ملح 1.6 1.6 1.6
زيت 63.3 94.4 89.8
كولين كلوريد50% 2.5 2 2
بيكربونات 3 3 3
تركيبات خاصة بالبط
المسكوفى
بادى ناهى
ذرة 630 680
صويا 44 285 220
جلوتين 42 50
داى كالسيوم 18 18
جير 11 10
مثيونين 1 1
لايسين 1 1
زيت 6 13
بريمكس بط 3 3
ملح 4 4
مضد سموم 1 1
#بط مولارد
بادى ناهى
#ذرة 613 670
#صويا 280 210
داى #كالسيوم 17 17
#جير 11 10
#ميثيونين 1 1
#لايسين 1 1
#زيت 20 30
#بريمكس بط 3 3
#ملح 4 4
#مضاد سموم 1 1
جمبع تراكيب الفراخ لابد من اضافة مضاد سموم جيد ويفضل بيولوجى
مع مضاد كوكسيديا جيد وبفضل تغيرة 3 مرات فى الدورة
منشط نمو ويفضل زنك باستراسين او لينكوميكس
و5 ك ثوم
5 ك خميرة
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
thepoultrysite- عدد المساهمات : 769
نقاط : 4353
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016
رد: التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
تركيبة علف تسمين
وكيفية حساب الطاقة والبروتين فيها
احد التركيبات
((للحصول على باقى التركيبات سواء تسمين او بياض او امهات ادخل على جروب ملتقى مربى الدواجن فى العالم العربى م عاطف وهاتهم من مربع البحث ))
ذرة 576 كيلو
صويا (44%) 287 كيلو
مركزات 100 كيلو
ميثيونين 1.1 كيلو
زيت صويا 30 كيلو
مسحوق عظم 5 كيلو
ملح طعام 2 كيلو
حساب نسبة البروتين
كمية الذرة الموجودة فى العليقة * نسبة البروتين الموجود بالذرة /1طن علف
= (576*8.9)/100 = 5.12%
نسبة البروتين فى الصويا 287 * 44 /1000 = 12.62%
نسبة البروتين فى المركز 100 * 52 / 1000 = 5.2%
نسبة البرتين فى مسحوق العظم 5*5.9 / 1000 = 0.02 %
الاجمالى = 22.96
حساب نسبة الطاقة
بنفس الكيفية السابقة
نسبة الطاقة فى المكون العلفى = كمية المكون فى العليقة * نسبة الطاقة فى المكون دا / 1000 ( او طن علف)
نسبة الطاقة فى الذرة = 576 *3366 / 1000 =1938.8
نسبة الطاقة فى الصويا = 287 * 2240 / 1000 = 642.8
نسبة الطاقة فى المركزات = 100 * 2750 / 1000 = 275
نسبة الطاقة فى الزيت = 30 * 8890 / 1000 = 266.7
الاجمالى = = 3123.3
نسبة الطاقة للبروتين
هى كل 1% من البروتين بيكون عاوز كام كيلو كالوى من الطاقة لهضمة وتمثيلة وبتكون لها اعتبارات معينة علشان يكون العلف موزون ويكون كل جزء من العلف لة اهميتة
وفى المثال السابق بتكون
كمية الطاقة فى العلف / نسبة البروتين
3123.3 / 22.96 = 136
يعنى كل 1% بروتين محتاج 136 ك كالوى طاقة لهضمة
باقى نسب المكونات بتحسب بنفس الطريقة
*ميثيونين
*لايسين
*كالسيوم
*بوتاسيوم
*صوديوم
وتقريبا دول اهم العناصر المهمة فى الحسابات
نرجو ان يكون البوست لبى اهتمام وطموح الاخوة اللى طلبو تركيبة العلف وكيفية حسابه
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
وكيفية حساب الطاقة والبروتين فيها
احد التركيبات
((للحصول على باقى التركيبات سواء تسمين او بياض او امهات ادخل على جروب ملتقى مربى الدواجن فى العالم العربى م عاطف وهاتهم من مربع البحث ))
ذرة 576 كيلو
صويا (44%) 287 كيلو
مركزات 100 كيلو
ميثيونين 1.1 كيلو
زيت صويا 30 كيلو
مسحوق عظم 5 كيلو
ملح طعام 2 كيلو
حساب نسبة البروتين
كمية الذرة الموجودة فى العليقة * نسبة البروتين الموجود بالذرة /1طن علف
= (576*8.9)/100 = 5.12%
نسبة البروتين فى الصويا 287 * 44 /1000 = 12.62%
نسبة البروتين فى المركز 100 * 52 / 1000 = 5.2%
نسبة البرتين فى مسحوق العظم 5*5.9 / 1000 = 0.02 %
الاجمالى = 22.96
حساب نسبة الطاقة
بنفس الكيفية السابقة
نسبة الطاقة فى المكون العلفى = كمية المكون فى العليقة * نسبة الطاقة فى المكون دا / 1000 ( او طن علف)
نسبة الطاقة فى الذرة = 576 *3366 / 1000 =1938.8
نسبة الطاقة فى الصويا = 287 * 2240 / 1000 = 642.8
نسبة الطاقة فى المركزات = 100 * 2750 / 1000 = 275
نسبة الطاقة فى الزيت = 30 * 8890 / 1000 = 266.7
الاجمالى = = 3123.3
نسبة الطاقة للبروتين
هى كل 1% من البروتين بيكون عاوز كام كيلو كالوى من الطاقة لهضمة وتمثيلة وبتكون لها اعتبارات معينة علشان يكون العلف موزون ويكون كل جزء من العلف لة اهميتة
وفى المثال السابق بتكون
كمية الطاقة فى العلف / نسبة البروتين
3123.3 / 22.96 = 136
يعنى كل 1% بروتين محتاج 136 ك كالوى طاقة لهضمة
باقى نسب المكونات بتحسب بنفس الطريقة
*ميثيونين
*لايسين
*كالسيوم
*بوتاسيوم
*صوديوم
وتقريبا دول اهم العناصر المهمة فى الحسابات
نرجو ان يكون البوست لبى اهتمام وطموح الاخوة اللى طلبو تركيبة العلف وكيفية حسابه
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
thepoultrysite- عدد المساهمات : 769
نقاط : 4353
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016
Salwaesmaeel يعجبه هذا الموضوع
رد: التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
الكوب
عليقة نباتى
بادى -- نامى -- ناهى
ذرة 444 -- 541 -- 567
صويا 44% 442 -- 356 -- 329
زيت 75.4 -- 66 -- 69
ميثيونين 2.6 -- 2.9 -- 2.66
بريمكس تسمين 3 - 3 - 3
بيكربونات صوديوم 2 - 1 - 1
جير 12 - 12 - 11.34
ملح 3 - 2.82 - 3
ثنائى فو كال 16 - 15 - 14
ليسين صفر - 0.28 - صفر
التحليل
بروتين 23 -- 20 - 19
طاقة 3150 - 3200 -- 3250
عليقة للكوب بجلوتين
بادى -- نامى - ناهى
ذرة 486.13 -- 547.81 - 579.58
صويا 364 -- 325 -- 280
زيت 58 - 57 - 55.5
جلوتين 50 - 34 - 50
ميثيونين 2.07 - 2.32 - 1.85
بريمكس 3 - 3 - 3
بيكربونات صوديوم 3 - 1 - 1.5
جير 11 - 11 - 11
ملح 2.4 - 2.9 - 2.5
ثنائى فو كال 19 - 15 - 14
ليسين 1.4 - 0.97 - 1.07
التحليل
البروتين 23 - 20 - 19
طاقة 3150 - 3200 - 3250
عليقة للهبرد والايزا هبرد (( حيوانى ))
بادى - نامى - ناهى
ذرة 546.1 - 619.5 - 650.2
صويا 335 - 277 - 253
مسحوق سمك 72% 55 - 40 - 30
ثنائى فو كال 16 - 15 - 15
جير 10 - 11 - 12
ملح 3 -3 - 3.5
بريمكس تسمين 3 - 3 - 3
ميثيونين 1.6 - 1.2- 1
زيت 30 - 30 - 32
ليسين 0.3 - 0.3 - 0.3
التحليل
بروتين 23 - 20 - 18.5
طاقة 3000 - 3100 - 3150
عليقة هبرد بكل انواعة نباتى
بادى - نامى - ناهى
ذرة 466.4 - 562.7 - 592.1
صويا 432 - 345 - 305
داى كالسيوم فو 16.5 - 17.5 - 17.5
جير 11.5 - 10.5 - 11
ملح 2.7 - 2.7 - 2.7
برييمكس 3 - 3 - 3
ميثيونين 1.6 - 1.3 - 1.2
لايسين صفر - صفر - 0.2
بيكربونات صوديوم 2.3 - 2.3 - 2.3
زيت 64 - 55- 65
التحليل
بروتين 23 - 20 - 18.5
طاقة 300 - 3100 - 3150
عليقة افيان
بادى - نامى - ناهى
ذرة 565 - 571 - 649
صويا 302 - 280 - 207
مركزات 100 - 100 - 100
زيت 27 - 44 - 39
جير 3 - 2 - 2
ملح 1 - 1 - 1
بيكربونات صوديوم 2 - 2 - 1
ميثيونين صفر - صفر - 0.7
ليسين صفر - صفر - 0.3
التحليل
بروتين 22.4 - 21.5 - 19
طاقة 3032 - 3146 - 3206
اتمنى نكون المرة دى اكثر تخصصية ويكون بوست مفيد
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
عليقة نباتى
بادى -- نامى -- ناهى
ذرة 444 -- 541 -- 567
صويا 44% 442 -- 356 -- 329
زيت 75.4 -- 66 -- 69
ميثيونين 2.6 -- 2.9 -- 2.66
بريمكس تسمين 3 - 3 - 3
بيكربونات صوديوم 2 - 1 - 1
جير 12 - 12 - 11.34
ملح 3 - 2.82 - 3
ثنائى فو كال 16 - 15 - 14
ليسين صفر - 0.28 - صفر
التحليل
بروتين 23 -- 20 - 19
طاقة 3150 - 3200 -- 3250
عليقة للكوب بجلوتين
بادى -- نامى - ناهى
ذرة 486.13 -- 547.81 - 579.58
صويا 364 -- 325 -- 280
زيت 58 - 57 - 55.5
جلوتين 50 - 34 - 50
ميثيونين 2.07 - 2.32 - 1.85
بريمكس 3 - 3 - 3
بيكربونات صوديوم 3 - 1 - 1.5
جير 11 - 11 - 11
ملح 2.4 - 2.9 - 2.5
ثنائى فو كال 19 - 15 - 14
ليسين 1.4 - 0.97 - 1.07
التحليل
البروتين 23 - 20 - 19
طاقة 3150 - 3200 - 3250
عليقة للهبرد والايزا هبرد (( حيوانى ))
بادى - نامى - ناهى
ذرة 546.1 - 619.5 - 650.2
صويا 335 - 277 - 253
مسحوق سمك 72% 55 - 40 - 30
ثنائى فو كال 16 - 15 - 15
جير 10 - 11 - 12
ملح 3 -3 - 3.5
بريمكس تسمين 3 - 3 - 3
ميثيونين 1.6 - 1.2- 1
زيت 30 - 30 - 32
ليسين 0.3 - 0.3 - 0.3
التحليل
بروتين 23 - 20 - 18.5
طاقة 3000 - 3100 - 3150
عليقة هبرد بكل انواعة نباتى
بادى - نامى - ناهى
ذرة 466.4 - 562.7 - 592.1
صويا 432 - 345 - 305
داى كالسيوم فو 16.5 - 17.5 - 17.5
جير 11.5 - 10.5 - 11
ملح 2.7 - 2.7 - 2.7
برييمكس 3 - 3 - 3
ميثيونين 1.6 - 1.3 - 1.2
لايسين صفر - صفر - 0.2
بيكربونات صوديوم 2.3 - 2.3 - 2.3
زيت 64 - 55- 65
التحليل
بروتين 23 - 20 - 18.5
طاقة 300 - 3100 - 3150
عليقة افيان
بادى - نامى - ناهى
ذرة 565 - 571 - 649
صويا 302 - 280 - 207
مركزات 100 - 100 - 100
زيت 27 - 44 - 39
جير 3 - 2 - 2
ملح 1 - 1 - 1
بيكربونات صوديوم 2 - 2 - 1
ميثيونين صفر - صفر - 0.7
ليسين صفر - صفر - 0.3
التحليل
بروتين 22.4 - 21.5 - 19
طاقة 3032 - 3146 - 3206
اتمنى نكون المرة دى اكثر تخصصية ويكون بوست مفيد
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
thepoultrysite- عدد المساهمات : 769
نقاط : 4353
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016
رد: التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
تركيبة علف تسمين
وكيفية حساب الطاقة والبروتين فيها
ذرة 576 كيلو
صويا (44%) 287 كيلو
مركزات 100 كيلو
ميثيونين 1.1 كيلو
زيت صويا 30 كيلو
مسحوق عظم 5 كيلو
ملح طعام 2 كيلو
حساب نسبة البروتين
كمية الذرة الموجودة فى العليقة * نسبة البروتين الموجود بالذرة /1طن علف
= (576*8.9)/100 = 5.12%
نسبة البروتين فى الصويا 287 * 44 /1000 = 12.62%
نسبة البروتين فى المركز 100 * 52 / 1000 = 5.2%
نسبة البرتين فى مسحوق العظم 5*5.9 / 1000 = 0.02 %
الاجمالى = 22.96
حساب نسبة الطاقة
بنفس الكيفية السابقة
نسبة الطاقة فى المكون العلفى = كمية المكون فى العليقة * نسبة الطاقة فى المكون دا / 1000 ( او طن علف)
نسبة الطاقة فى الذرة = 576 *3366 / 1000 =1938.8
نسبة الطاقة فى الصويا = 287 * 2240 / 1000 = 642.8
نسبة الطاقة فى المركزات = 100 * 2750 / 1000 = 275
نسبة الطاقة فى الزيت = 30 * 8890 / 1000 = 266.7
الاجمالى = = 3123.3
نسبة الطاقة للبروتين
هى كل 1% من البروتين بيكون عاوز كام كيلو كالوى من الطاقة لهضمة وتمثيلة وبتكون لها اعتبارات معينة علشان يكون العلف موزون ويكون كل جزء من العلف لة اهميتة
وفى المثال السابق بتكون
كمية الطاقة فى العلف / نسبة البروتين
3123.3 / 22.96 = 136
يعنى كل 1% بروتين محتاج 136 ك كالوى طاقة لهضمة
باقى نسب المكونات بتحسب بنفس الطريقة
*ميثيونين
*لايسين
*كالسيوم
*بوتاسيوم
*صوديوم
وتقريبا دول اهم العناصر المهمة فى الحسابات
نرجو ان يكون البوست لبى اهتمام وطموح الاخوة اللى طلبو تركيبة العلف وكيفية حسابها
مع تحياتى وشكرا
وكيفية حساب الطاقة والبروتين فيها
ذرة 576 كيلو
صويا (44%) 287 كيلو
مركزات 100 كيلو
ميثيونين 1.1 كيلو
زيت صويا 30 كيلو
مسحوق عظم 5 كيلو
ملح طعام 2 كيلو
حساب نسبة البروتين
كمية الذرة الموجودة فى العليقة * نسبة البروتين الموجود بالذرة /1طن علف
= (576*8.9)/100 = 5.12%
نسبة البروتين فى الصويا 287 * 44 /1000 = 12.62%
نسبة البروتين فى المركز 100 * 52 / 1000 = 5.2%
نسبة البرتين فى مسحوق العظم 5*5.9 / 1000 = 0.02 %
الاجمالى = 22.96
حساب نسبة الطاقة
بنفس الكيفية السابقة
نسبة الطاقة فى المكون العلفى = كمية المكون فى العليقة * نسبة الطاقة فى المكون دا / 1000 ( او طن علف)
نسبة الطاقة فى الذرة = 576 *3366 / 1000 =1938.8
نسبة الطاقة فى الصويا = 287 * 2240 / 1000 = 642.8
نسبة الطاقة فى المركزات = 100 * 2750 / 1000 = 275
نسبة الطاقة فى الزيت = 30 * 8890 / 1000 = 266.7
الاجمالى = = 3123.3
نسبة الطاقة للبروتين
هى كل 1% من البروتين بيكون عاوز كام كيلو كالوى من الطاقة لهضمة وتمثيلة وبتكون لها اعتبارات معينة علشان يكون العلف موزون ويكون كل جزء من العلف لة اهميتة
وفى المثال السابق بتكون
كمية الطاقة فى العلف / نسبة البروتين
3123.3 / 22.96 = 136
يعنى كل 1% بروتين محتاج 136 ك كالوى طاقة لهضمة
باقى نسب المكونات بتحسب بنفس الطريقة
*ميثيونين
*لايسين
*كالسيوم
*بوتاسيوم
*صوديوم
وتقريبا دول اهم العناصر المهمة فى الحسابات
نرجو ان يكون البوست لبى اهتمام وطموح الاخوة اللى طلبو تركيبة العلف وكيفية حسابها
مع تحياتى وشكرا
thepoultrysite- عدد المساهمات : 769
نقاط : 4353
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016
رد: التراكيب العلفية المختلفة للفراخ والبط متنوعة وباكثر من نوع
اقتراح يا جماعة وبامر الله هيكون خير
الخلطة دى على طن علف
بس علف تصنيع مش محبب علشان كفاءة الخلط
3ك كركم
4 ك ثوم
4 ك نعناع ناشف
3 ك زعتر
من اول يوم فى الدورة الى اخرها
الاستقابل فى المية هيكون على سقوة عسل اسود بمعدل 5 جرام على اللتر
و7 جرام خميرة على اللتر سوقة اخرى
الكلام دا اول اسبوع كامل
التحصينات فقط نيوكاسل ميت عمر يوم
ورش كولون عمر يوم
وعمر 11 يوم جمبورو عترة متوسطة
وعلى 17 يوم تقطير كولون
فقط
بدون اى ادوية
ولا تحصينات اخرى
لو ظهر كوكسيديا حط جرعة فى اخر العشرينات وام لك تظهر خير وتقريبا مش هتظهر
جربها ووحتى لو فى 1000 طير
وبعدها ثق انك مش هتشتغل بادوية تانى
ودا تانى بوست عن تحسين الطعم للطير
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
الخلطة دى على طن علف
بس علف تصنيع مش محبب علشان كفاءة الخلط
3ك كركم
4 ك ثوم
4 ك نعناع ناشف
3 ك زعتر
من اول يوم فى الدورة الى اخرها
الاستقابل فى المية هيكون على سقوة عسل اسود بمعدل 5 جرام على اللتر
و7 جرام خميرة على اللتر سوقة اخرى
الكلام دا اول اسبوع كامل
التحصينات فقط نيوكاسل ميت عمر يوم
ورش كولون عمر يوم
وعمر 11 يوم جمبورو عترة متوسطة
وعلى 17 يوم تقطير كولون
فقط
بدون اى ادوية
ولا تحصينات اخرى
لو ظهر كوكسيديا حط جرعة فى اخر العشرينات وام لك تظهر خير وتقريبا مش هتظهر
جربها ووحتى لو فى 1000 طير
وبعدها ثق انك مش هتشتغل بادوية تانى
ودا تانى بوست عن تحسين الطعم للطير
اللهم اجعل عملنا هذا خالص لوجهك الكريم
مع تحياتى وشكرا
thepoultrysite- عدد المساهمات : 769
نقاط : 4353
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016
Salwaesmaeel يعجبه هذا الموضوع

» عليقة بياض انتاجية تصلح للسمان والبط
» فوائد الكركم للفراخ البيضاء
» البقدونس الإفرنجي للفراخ البيضاء
» فوائد الشاي للفراخ البيضه
» هل البصل والثوم مفيد للفراخ البيضاء؟
» فوائد الكركم للفراخ البيضاء
» البقدونس الإفرنجي للفراخ البيضاء
» فوائد الشاي للفراخ البيضه
» هل البصل والثوم مفيد للفراخ البيضاء؟
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
» فوائد الخميرة للفراخ البيضاء + طريقة وضع الخميرة للدجاج والكتاكيت - الخميرة للصيصان
» عليقة بياض انتاجية تصلح للسمان والبط
» طريقة استخدام الخميرة للدواجن - إسأل طبيب بيطري على الانترنت
» خبراء مزارع داجنة:برنامج ناجح لتطهير خطوط المياه
» علاج نقص الكالسيوم عند البط بالاعشاب
» كيف اعرف سموم العلف واحسب تاثيراتها
» هل يؤثر الحر في تقليل الامراض التنفسية في الدواجن
» أعشاب لصحة عيون الدجاج