بحـث
 
 

نتائج البحث
 

 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
أفضل الأعضاء الموسومين

علاج امراض الدجاج بالاعشاب

السبت يوليو 07, 2018 3:59 pm من طرف thepoultrysite

علاج امراض الدجاج بالاعشاب



جميع وصفات الاعشاب
الاعشاب فى تربية الدواجن

للامانه العلميه 
واعتذر عن السهو فى عدم كل ذكر المصادر
د.سيد صبحى
مهندس عاطف عبد الدايم 
مركز ابحاث صحة الحيوان 
المركز القومى للبحوث
د. سيد جلال 



تعاليق: 0

دور الخميرة في تربية الدواجن ومنافعها

الثلاثاء يوليو 19, 2016 5:32 pm من طرف thepoultrysite

فوائد الخميرة للفراخ البيضاء اضافة الخميرة للدواجن 






فوائد الخميرة للكتكوت الابيض الخميره للفراخ البيضاء





فوائد الاسبرين للدجاج


اولا تستخدم كمنشط نمو



فوائد الاسبرين للدجاج




ودى بجرعات 2 ك على الطن طوال الدورة



تعاليق: 3

هل يسبب العسل الاسود زيادة في مرض الكوكسيديا

الثلاثاء يونيو 26, 2018 3:49 pm من طرف thepoultrysite

هل يسبب العسل الاسود زيادة في مرض الكوكسيديا 


هل يتسبب العسل فى زيادة إحتمالية حدوث الكوكسيديا ؟


-----------------

مفيش اى علاقة او اى تاثير للعسل الاسود على الكوكسيديا

العسل الاسود فوايدة كتيرة جدا فى مجال الدواجن وخاصة …



تعاليق: 0

طريقة خلط الأعشاب علي العلف الجاهز في تسمين الدواجن

الأربعاء مايو 23, 2018 4:05 am من طرف thepoultrysite

طريقة خلط الأعشاب علي العلف الجاهز في تسمين الدواجن


للناس اللى بتاكل علف جاهز وعاوزين طريقة خلط الأعشاب عليها طريقة مبسطة لاضافة الخلطات العشبية اللى بنكتبها على العلف المحبب او الجاهز Fattening of poultry .



هتجيب كل عنصر من …



تعاليق: 0

إستخدام مسحوق الكركم والثوم

الخميس يوليو 14, 2016 4:09 pm من طرف thepoultrysite

إستخدام مسحوق الكركم والثوم


الفائدة ( رفع المناعة وزيادة معدل التحويل وزيادة الخملات.. فالثوم مطهر للمعده - وايضا لعلاج السموم - طارد للدود - مساعد على الهضم ومشاكله - والقضاء على اغلب فيروسات الامراض للطيور - منشط عام - …

تعاليق: 1

فوائد الكركم للكتاكيت

الأربعاء مارس 21, 2018 5:45 am من طرف thepoultrysite

تأثير إضافة الكركم علي أداء دجاج اللاحم


فوائد الكركم للكتاكيت فوائد الكركم للدواجن


لزيادة أوزان دجاج اللاحم وتقليل عمر الدورة إلي أقل حد ممكن تجنبا لمشاكل العمر الكبير ومخاطره.


- الهدف من الدراسة :- هو معرفة مدي تأثير …

تعاليق: 0

علاج الاسهال الابيض عند الدواجن بالاعشاب

الثلاثاء مارس 20, 2018 6:42 am من طرف thepoultrysite

علاج الاسهال الابيض عند الدواجن بالاعشاب


مخرجات الدواجن عبارة عن جزء بنى غامق متغطى بغطاء ابيض الابيض دا اليويك اسيد


والبنى الغامق دا نتيجة شوية حاجات مع بعض علشان الناس تركز معانا فى الحتة دى


البنى عبارة عن نواتج هضم …

تعاليق: 0

أعشاب مضادة للفيروسات وتعزز الجهاز المناعى وصفات الاعشاب في تربية الدجاج

الثلاثاء مارس 20, 2018 6:29 am من طرف thepoultrysite

أعشاب مضادة للفيروسات وتعزز الجهاز المناعى وصفات الاعشاب في تربية الدجاج


هنتذكر دور الاعشاب فى تجنب اضرار الفيروسات


ومن خلال بعض التجارب الحقلية السابقة مع بعض الاعشاب وفوايدها 


وبعض الاعشاب الاخرى اللى لم تجرب على …


تعاليق: 0

علاج الطشمة عند الدواجن بالاعشاب توسيع الشعب الهوائية

الثلاثاء مارس 20, 2018 6:27 am من طرف thepoultrysite

علاج الطشمة عند الدواجن بالاعشاب توسيع الشعب الهوائية


اسرار تربية دواجن التسمين للمبتدئين علاج الطشمة عند الدواجن بالاعشاب توسيع الشعب الهوائية اعشاب الدواجن منتدى المهندس عاطف عبد الدايم افضل علاج الطشمة فى الدواجن …



تعاليق: 0

المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 4 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 4 زائر

لا أحد

[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 39 بتاريخ الإثنين يناير 01, 2007 4:27 am

علاج الاسهال الابيض عند الدواجن بالاعشاب

اذهب الى الأسفل

علاج الاسهال الابيض عند الدواجن بالاعشاب

مُساهمة من طرف thepoultrysite في الثلاثاء مارس 20, 2018 6:42 am

علاج الاسهال الابيض عند الدواجن بالاعشاب

مخرجات الدواجن عبارة عن جزء بنى غامق متغطى بغطاء ابيض الابيض دا اليويك اسيد

والبنى الغامق دا نتيجة شوية حاجات مع بعض علشان الناس تركز معانا فى الحتة دى

البنى عبارة عن نواتج هضم العلف =
بقايا خليا المعاء اللى ماتت وهتتجدد =
نواتخ هضم وتمثيل وتخمر البكتيريا النافعة اللى فى الامعاء او حتى الضارة =
جزء من العلف اللى ملحقش يتهضم=
طيب ال 4 حاجات دى تدل على
ممكن يكون فية لون احمر فى الزرق من غير ما يكون كوكسيديا او بنى ومش كولستريديا

 

لان فية عندك خليا بتتجدد وبواقيها طيب تلقى جزء من العلف غير مهضوم والناس تشخص كولستريديا ويطلع فى الخر ان حركة العلف سريعة فى القناة الهضمية فبيقل معاها الهضم ففية جزء بيخرج غير مهضوم طيب ناس كتير تقول ان الزرق اللى له ريحة كولستريديا
واحنا قلنا ان عادى جدا نتيجة نتواتج تخمر وهضم الميكروبات النافعة يعنى ممكن يكون زيادة شوية فيعمل كدا .

انا معاك ان الكولستريديا تعمل كدا لكن بردة مسببات طبيعية تسبب الريحة دى طيب نقول بردة بخصوص ليونة او سيولة الزرق %ان الزرق الطبيعى المفروض ان محتواة من المية او الرطوبة من 40 الى 55 دا معناة ان سهل جدا تلقى سيولة شوية فى الزرق وان العورين بيفرغو محتوياتهم بصورة طبيعية فى اليوم من 3 الى 4 مرات كل اللى فات دا يعرفك حاجة اكيدة وحيدة فريدة ان لية الزرق فى اى قطيع مش شكل واحد او حجم واحد او لون واحد الاختلافات بتيجى من كدا احنا كدا اتكلمنا على الزرق وتركيبة .

 

تعالى نشوف اية الحاجات اللى تعمل اسهالات
طبعا الاسباب كتيرة جدا جدا فلو فصلنا كل حاجة لوحدها هكتب كتاب كامل
لكن هنقول عناوين

اسباب الاسهال
اول اسباب غذائية زى زيادة الملح فى المية فالطير يشرب زيادة فيحصل اسهال تغير العلف بشكل فاجئ من نباتى لحيوانى والعكس اعتماد بعض العلائق على منتجات صعبة الهضم زى الشعير محتوى العليقة من الدهون شاهد ( طريقة خلط الأعشاب علي العلف الجاهز في تسمين الدواجن ) او الحماص الدهنية المشبعة بيعمل السهال سموم العلف زيادة عسر الماء بعض الفيتامينات المذابة فى الدهون لو طريقة عملها مش جيدة تسبب دهون .

 

واسباب كتير تانية غذائية، فية اسباب رعاية، زى الحرارة العالية وما يتبعها من شرب مية كتير، فى نقص التهوية واللى بيقلل الوكسجين، اما عن السباب المرضية فدى كتر جدا
كولى – سالمونيلل – كوكسيديا – كولستريا – فيروسات بكل انواعها طيب اكبر مخاطر السهال اية ان بيرفع المونيا.

زاى؟
ان الرطوبة العالية بتعمل قلوية فى الفرشة بسبب التخمر فى مكروبات الفرشة ودا بيحول حمض البوليك الى امونيا يعنى السهال سواء مرضى او طبيعى فهو غير مستحب لكن لو حالة فردية فمش هيكون لة الضرار دى يعنى خلصة القول حدد نوع سبب السهال وعالج بناء على كدا ومش يكون راسخ فى ذهنك لون معين لمرض معين وتعالج وترجع تقول لية العلاج مش جايب نتيجة فتخسر فلوس العلاج وترهق الطير ادوية .
اتمنى ان يكون الشرح افاد البعض

 

 

 

احنا اتكلمنا قبل كدا على بعض الامور المعتادة بين المربين وانها ممكن تطلع غلط زى لون الاسهال مثلا وخصصنا لة شروحات كتير وتقريبا الكل قرئها طيب تعالى هنا نقول معلومة كويسة هتفيدنا فى فهم حاجة بنشوفها كتير وبنشخصها غلط هى انفتاخ العورين اللى 90 %من المشرفين بيقولو علية كولستريديا طيب تعالى نبحر شوية فى العضو دا ونعرف لية بيحصل فية انتفاخ هوائى

 

طبيعى وليس مرضى بيقولك من عمر 3 ايام فى حياة الكتكوت ولما فحصو العورين وجدة بكتيريا كتير نافعة مقابة للعدد اللى موجود فى المعاء سواء لكتوباسيليس او انتيروباكتيراسى او استربتوكوكاى كلهم متعايشين وكلهم بيعتبرو بكتيريا مفيدة تساعد فى الهضم والامتصاص
ومقاومة البكتيريا الضارة وافراز بعض النزيمات الهاضمة لكن مع وجود احماض دهنية طيارة فى العلف وواستيات وبيوترات فالبكتيريا النافعة دى بتقل فى العورين وبتزيد فى المعاء .

 

لكن بداية من عمر 12 يوم بتزيد جدا جدا البكتيريا الهوائية فى العورين بمعدل 10 الى 15 ضعف عن المعاء وفى العمر دا وجد ان البكتيريا الموجودة فى العورين عبارة عن عائلة الكولستريدياسى ودى منها مرضى ومنها طبيعى او مفيد للجسم %65 وفيوزاريوباكتيريم%14 و لكتوباسيلليس %8 باسيلس %5 انا عارف ان الكلام كلة مش مهم
( coccoides Clostridium لكن اهم نقطة ومن غير كلام علمى كتيرو leptum Clostridium )


 
 

ان بعد اليوم العاشر من العمر لزيادة وجود عائلة الكولستريديا بجميع انواعها بصفة طبيعية اللى هم ونتيجة معيشتهم فى العورين بينتج غازات فبتعلم انتفاخ فى العورين من غير ما يكون فية مشكلة مرضية ودا يوضح ان الاستهلاك طبيعى ومفيش نافق ومفيش اعراض مرضية ومع ذالك تفتح تلقى انتفاخ وريحة فى العورين وتعالج كولسترديا وتخسر فلوسك على الفاضى.

لان ممكن لونة معين يعملة اكثر من مرض لكننا هنا هنقول مصادر السهالات الابيض مصدرة الكلى يعنى فية خلل فيها الاخضر مصدر المرارة ودا بردة بيعملة حاجات كتير البنى مصدرة المعاء الحمر مصدرة العورين مع الجزء السفلى من المعاء طيب الاسهال بتاع المعاء دا امتى يكون بنى وامتى يكون احمر وامتى يكون بنى فاتح.

 

هنقسم المعاء الى اربع اقسام من اول الثانى عشر الى المستقيم هنقسمة الى اربع اجزاء اذا اصاب الجزء الاول هينتج عنة اسهال بنى فاتح مايل الى البرتقالى واذا اصاب الجزء او الربع التانى هيظهر اسهال بنى فاتح والجزء الثالث يظهر بنى غامق والجزء الاخير يظهر دم واذا ظهر بنى برائحة كريهة يعنى الاسهال دا اختلط بخليا متهتكة ميتة من جدار الامعاء

 

هنتكلم عن حاجة موجودة فى كل دورة وملزمة للكتكوت
ال وهى الاسهال البنى بس مش من وجهة نظر الكتب من وجهة نظر المزرعة الاسهال البنى دا عبارة عن مسبب مرضى (مهما كان السم) عمل تهتكات او نخورة فى جدار المعاء وانتج عن كدا دم خفيف على حسب شدة الصابة واختلط الدم دا بالزرق العادى فكون
السهال اللى بنشوفة دا ممكن يكون بنى غامق ودا احدى احتمالين اما ان الدم كتير يعنى المسبب المرضى دا قوى او ان الصابة فى ادنى جزء من المعاء وممكن يكون بنى فاتح ودا العكس.

 

اما الدم قليل يعنى الاصابة خفيفة او ان الميكروب شغال على نقطة عالية من القناة الهضمية
المسبباب كتير كوكسديا كلستريديا اى كولى استريتكوكاس سالمونييل معوية او اى انتيروباكترياسى تانية غيرهم احنا بنقول الكلام دا لية علشان نلغى فكرة ان اى اسهال بنى معنا كوكسيديا والمربى ينزل بالسلفات لغاية لما الكلى تتهرى منة وبردة السهال البنى مرحش.

ودا اكيد حصل من ناس كتير وبردة بعضهم ينزل بالموكسى او الريفاميسين على اعتقاد انة كلستريديا وبردة مش بيروح دا طبعا من ما ايقن انها مش كوكسيديا ووحد تانى بيحب يكلف ومش بيحب يكون شكل السهال دا عندة فيخلط السلفا مع الموكسى مع الجنتا مع النيومايسين وفى الحاة دى بس هيروح السهال.

 

بس فية بس احتمال بسيط اخير يكون تلبكات معوية عادية ودى طبعا مش هتروح بالخلطة اللى فاتت دى ومش مهم تروح اصل لنها غير ماثرة لا على التحويل ولا على النافق
واوقات بيكون رد فعل تحصين معوى زى ما بيحصل مع تحصينة الفنيو وممكن بردة يكون مصحوب للريو فايروس النوع بتاع عدم المتصاص وفى الحالة دى اعزل الشوية دول وريح دماغك منهم دى فكرة سريعة وبسيطة عن الاسهال البنى من وجهة نظر المزرعة

استخدام لاعشاب موجود هنا بالكامل

http://dawagen.7olm.org/f13-montada

thepoultrysite

عدد المساهمات : 544
نقاط : 2274
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/06/2016

معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى